Pečené čočkové karbanátky recept
Pečené čočkové karbanátky zachutnají nejen těm co nejí maso. I my ostatní si jimi můžeme občas odlehčit svůj jídelníček.
Ingredience receptu
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku kukuřičné strouhanky
- 2 hrnky uvařené červené čočky
- 1 červená cibule
- 1 mrkev
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžíce sušené majoránky
- 4 lžíce sojové omáčky
- sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
- olivový olej
Způsob přípravy
Mrkev a cibuli nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme uvařenou čočku, utřený česnek, mouku, sojovou omáčku a strouhanku. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Pak podle chuti směs okořeníme pepřem, kari kořením, majoránkou a osolíme. Je-li příliš tuhá, přidáme trošku vody, je-li naopak řídká, přidáme mouku.
Mokrýma rukama vytvarujeme karbanátky, naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a potřeme olivovým olejem. V předehřáté troubě je upečeme .