Křupavá zelenina v tempuře recept
Připravte si sezónní zeleninu v tempuře. Křupavé těstíčko si doslova zamilujete stejně jako Japonci, kteří ho povýšili na své národní jídlo, které však původně pochází z Evropy. Smaženou zeleninu v tempuře si namáčejte v lahodné omáčce a nechte se unášet skvělou chutí sezónní zeleniny. Základem pravé tempury je moučka tempurako, která se rozmíchá s vodou v takovém poměru, aby vznikla kaše trochu hustější než palačinkové těsto. Můžete si však připravit i vlastní tempuru. Potřebujete: 500 ml sycené vody, 1 vejce, 350 g hladké mouky, 80 g škrobu a 5 g kypřicího prášku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- Zelenina:
- 400 g Brokolice čerstvá
- 200 g Mrkev, čerstvá
- 200 g Petržel
- 200 g Řapíkatý celer
- 200 g Šalotka
- 200 g Ředkvičky, čerstvé
- 40 g Hladká mouka
- Tempura:
- 300 g Směs na tempurové těstíčko
- 300 ml Studená voda s ledem
- Chilli omáčka s pomerančem:
- 450 ml Pikantní omáčka
- 45 ml Pomerančový džus, čerstvý
- 15 ml Rybí omáčka
- 10 g Čerstvý koriandr
Způsob přípravy
Suroviny na omáčku rozmíchejte a promíchejte s nasekaným koriandrem.
Chilli papričku nakrájejte na drobné kostičky a přidejte do sójové omáčky. Vše rozmíchejte a promíchejte s praženým sezamem.
Tempuru promíchejte se studenou vodou
Zeleninu rozdělte na libovolně malé kousky, dochuťte a poprašte moukou pro lepší přilnavost těstíčka. Obalte v tempuře a osmažte.