Křupavá zelenina v tempuře recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí1 porce

Připravte si sezónní zeleninu v tempuře. Křupavé těstíčko si doslova zamilujete stejně jako Japonci, kteří ho povýšili na své národní jídlo, které však původně pochází z Evropy. Smaženou zeleninu v tempuře si namáčejte v lahodné omáčce a nechte se unášet skvělou chutí sezónní zeleniny. Základem pravé tempury je moučka tempurako, která se rozmíchá s vodou v takovém poměru, aby vznikla kaše trochu hustější než palačinkové těsto. Můžete si však připravit i vlastní tempuru. Potřebujete: 500 ml sycené vody, 1 vejce, 350 g hladké mouky, 80 g škrobu a 5 g kypřicího prášku.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • Zelenina:
  • 400 g Brokolice čerstvá
  • 200 g Mrkev, čerstvá
  • 200 g Petržel
  • 200 g Řapíkatý celer
  • 200 g Šalotka
  • 200 g Ředkvičky, čerstvé
  • 40 g Hladká mouka
  • Tempura:
  • 300 g Směs na tempurové těstíčko
  • 300 ml Studená voda s ledem
  • Chilli omáčka s pomerančem:
  • 450 ml Pikantní omáčka
  • 45 ml Pomerančový džus, čerstvý
  • 15 ml Rybí omáčka
  • 10 g Čerstvý koriandr


Způsob přípravy

Suroviny na omáčku rozmíchejte a promíchejte s nasekaným koriandrem.

Chilli papričku nakrájejte na drobné kostičky a přidejte do sójové omáčky. Vše rozmíchejte a promíchejte s praženým sezamem.

Tempuru promíchejte se studenou vodou

Zeleninu rozdělte na libovolně malé kousky, dochuťte a poprašte moukou pro lepší přilnavost těstíčka. Obalte v tempuře a osmažte.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Křupavá zelenina v tempuře recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Křupavá zelenina v tempuře.
Nebo hledejte podobné podle části názvu křupavá zelenina tempuře .
Hledat podobné recepty na internetu jako Křupavá zelenina v tempuře

Kde najít informace



×