Pikantní kuřecí maso recept
Pikantní kuřecí maso s bazalkou je chuťově originální jídlo, snadno a rychle připravené. Podáváme ho nejlépe s hnědou rýží, nebo také s dušeným hráškem nebo paprikou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 ks vykostěných kuřecích stehen
- 2 lžíce řepkového oleje
- 3 stroužky česneku
- 1/4 hrnku nastrouhané šalotky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička vody
- 1 lžička chilli pasty s česnekem (Sambal)
- 1 lžička sojové omáčky
- 2 lžičky cukru
- 1/3 hrnku nakrájených listů bazalky
- 1/2 lžičky kukuřičného škrobu
- špetka soli
Způsob přípravy
Pikantní kuřecí maso s bazalkou je chuťově originální jídlo, snadno a rychle připravené. Podáváme ho nejlépe s hnědou rýží, nebo také s dušeným hráškem nebo paprikou. Na velké pánvi zahřejeme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky a nastrouhanou šalotku. Restujeme asi půl minuty a pak přidáme kuřecí maso nakrájené na menší kostky.
Opékáme asi 13 minut, až je kuře hotové. Mezitím si v misce ušleháme rybí omáčku, cukr, sojovou omáčku, chilli pastu s česnekem, vodu, kukuřičný škrob a sůl. Směs nyní nalijeme na kuřecí maso a za stálého míchání ještě povaříme asi minutu, až směs zhoustne. Před podáváním přidáme do pánve nasekanou bazalku a promícháme.