Mušle s bílým vínem a petrželkou recept
Mušle s bílým vínem a petrželkou mohou být neotřelým předkrmem. Nebo je můžeme připravit jako malé lehké jídlo pro posezení s přáteli.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg čerstvých mušlí
- 250 ml bílého vína
- 1 lžíce nasekané zelené petržele
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- nasekaná zelená petržel pro konečné zdobení
Způsob přípravy
Mušle s bílým vínem a petrželkou mohou být neotřelým předkrmem. Nebo je můžeme připravit jako malé lehké jídlo pro posezení s přáteli. Velkou pánev zahřejeme na střední teplotu, přidáme víno, nadrobno nasekaný česnek, zelenou petrželku a nadrobno nakrájenou cibuli. Vše přivedeme k varu a vaříme 7 minut. Nyní do pánve přidáme důkladně očištěné mušle, znovu přivedeme k varu, přikryjeme pánev poklicí a vaříme mušle 3 až 4 minuty.
Trochu přitom pohybujeme pánví, aby se mušle otevřely a uvolnily šťávu. Po třech či čtyřech minutách, víko odklopíme a otevřené mušle odložíme do připravené mísy. Po pěti minutách všechny neotevřené mušle dáme stranou. Samotný vývar ještě povaříme 2 minuty a nalijeme ho do mísy s otevřenými mušlemi. Pokrm ozdobíme sekanou zelenou petrželkou a podáváme nejlépe s opečeným chlebem.