Máslový slaný koláč s petrželí recept
Máslový slaný koláč s petrželí je výborný, když ho podáváme hned po upečení. Chcete-li připravit jednoduchou večeři nebo svačinu, rozhodně ho zkuste.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g změklého másla
- 200 ml sladké smetany
- 2 vejce
- 250 g hladké mouky
- 60 g parmezánu
- 80 čerstvé petrželové natě
- mletý černý pepř
- sůl
- 1 lžíce vody
- olovový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. Z mouky, másla, vody a špetky soli uhněteme těsto. Rozetřeme ho do olejem vymazané formy na koláč a v předehřáté troubě upečeme dorůžova.
Mezitím si ze smetany, vajec, nastrouhaného sýra a nadrobno nasekané zelené petrželové natě ušleháme hustý krém. Malinko ho osolíme a opepříme.
Připravený krém rozetřeme na předpečené těsto a v troubě koláč už jen krátce zapečeme aby vejce ztuhla. Potom ho nakrájíme na porce a podáváme teplý.