Máslový slaný koláč s petrželí recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Máslový slaný koláč s petrželí je výborný, když ho podáváme hned po upečení. Chcete-li připravit jednoduchou večeři nebo svačinu, rozhodně ho zkuste.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 150 g změklého másla
  • 200 ml sladké smetany
  • 2 vejce
  • 250 g hladké mouky
  • 60 g parmezánu
  • 80 čerstvé petrželové natě
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 1 lžíce vody
  • olovový olej


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. Z mouky, másla, vody a špetky soli uhněteme těsto. Rozetřeme ho do olejem vymazané formy na koláč a v předehřáté troubě upečeme dorůžova.

Mezitím si ze smetany, vajec, nastrouhaného sýra a nadrobno nasekané zelené petrželové natě ušleháme hustý krém. Malinko ho osolíme a opepříme.

Připravený krém rozetřeme na předpečené těsto a v troubě koláč už jen krátce zapečeme aby vejce ztuhla. Potom ho nakrájíme na porce a podáváme teplý.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Máslový slaný koláč s petrželí recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu máslový slaný koláč petrželí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Máslový slaný koláč s petrželí
For Gastro 2022


×