Kapustové karbanátky recept
Kapustové karbanátky a k nim jemnou bramborovou kaši, nebo hranolky pečené v troubě a oblíbený dip. Oběd nebo večeře bez masa, která bude všem chutnat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 menší kapusta
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 jarní cibulka
- 10 až 12 lžic kukuřičné strouhanky
- 2 vejce
- 40 g strouhané goudy
- 6 lžic hladké mouky
- sůl
- mletý černý pepř
- mletý kmín
- olivový olej
Způsob přípravy
Kapustu, mrkev a petržel uvaříme téměř do měkka. Když zelenina vychladne, kapustové listy rozmixujeme, mrkev a petržel nastrouháme na jemném struhadle.
V míse zeleninu smícháme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, vejce, nastrouhaný sýr, mouku, špetku pepře, soli a kmínu a všechno důkladně promícháme. Nakonec přidáme strouhanku, tolik, abychom dostali tužší těsto.
Z těsta tvoříme malé karbanátky, které ještě obalíme ve strouhance a ve vyšší pánvi je smažíme na oleji z obou stran dozlatova.