Vegetariánská frittata recept
Vegetariánská frittata je taková omeleta po italsku. Je v ní hodně vajec a také spousta zeleniny a koření.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 cukety
- 1/2 hrnku nakrájené brokolice
- 1 malá cibule
- 1/2 červené papriky
- 1/2 zelené papriky
- 1/2 lžičky pepře
- 1/4 hrnku sušených rajčat
- 1/4 hrnku strouhaného parmezánu
- 2 lžíce mandlového mléka
- 1 lžíce olivového oleje
- 6 vajec
- 2 stroužky česneku
- špetka soli
- 1/4 lžičky mleté papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- zelená petrželová nať na zdobení
Způsob přípravy
Vegetariánská frittata je taková omeleta po italsku. Je v ní hodně vajec a také spousta zeleniny a koření. Jako lehčí večeře nebo naopak větší snídaně bude skvělá. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Pekáč vymažeme olejem, přidáme do něj utřený česnek a nadrobno nakrájenou cibuli a na plotně krátce (asi 4 minuty) osmažíme. Nyní přidáme pokrájená sušená rajčata, brokolici, nastrouhanou cuketu a nakrájené papriky a smažíme další 2 minuty.
pak pekáč odstavíme z plotny. Ve velké misce rozšleháme do pěny pepř, špetku soli, mletou papriku, oregano, parmezán, mléko a vejce. Nyní vaječnou směs nalijeme rovnoměrně na dušenou zeleninu na pekáči. Na plotně asi 5 minut ohřejeme, až se vejce na dně srazí. Pak pekáč vložíme do trouby a pečeme 10 až 15 minut, až okraje frittaty začnou hnědnout a vnitřek je tuhý. Ozdobíme snítky zelené petrželky a můžeme podávat.