Koprová omáčka recept
Mezi oblíbené omáčky patří koprová omáčka se svou specifickou vůní kopru.
Zejména v chladných dnech nám omáčky přijdou vhod.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kávová lžička nakrájeného čerstvého kopru
- 1ks vaječný žloutek
- 200 ml zakysané smetany
- cukr krupice
- 20 g pravého másla
- 250 ml polotučného mléka
- 40 g hladké mouky
- trochu octa
- špetka soli
Způsob přípravy
Čerstvý kopr si opláchneme, na prkénku si ho nadrobno nakrájíme. V hrníčku si rozkvedláme žloutek.
Do hrnce si nalijeme polotučné mléko a uvedeme ho do varu. Smetanu přendáme do misky a přisypeme hladkou mouku. Prošleháme. Směs vmícháme do hrnce k mléku. Zlehka osolíme a pokračujeme ve vaření. Přisypeme čerstvý kopr.
Mírně ochutíme octem. Přisladíme a přilijeme žloutek. Promícháme.
Na úplný závěr dáme kousek pravého másla na zjemnění.