Cuketový bramborák recept
Cuketový bramborák si v sezóně rozhodně připravte. Je to jedna z variant bramboráku a cuketa jí dodá zajímavou chuť.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 hrnky nastrouhané cukety
- 1 vejce
- 0,5 hrnku nastrouhaných brambor
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 2 lžíce bílého jogurtu - na zdobení
- citronová kůra
- 1 lžíce másla nebo olivový olej
- špetka strouhanky
Způsob přípravy
Cuketový bramborák si v sezóně rozhodně připravte. Je to jedna z variant bramboráku a cuketa jí dodá zajímavou chuť. Do velké mísy dáme nastrouhané brambory a nastrouhanou cuketu. Z obojího ale nejdříve důkladně slijeme všechnu přebytečnou vodu. Směs osolíme, opepříme, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a nasekanou petrželku.
Pokud je těsto příliš řídké, zahustíme ho strouhankou. Nakonec vmícháme rozšlehané vejce. Na rozpálený olej nebo máslo pak nalijeme těsto a rozprostřeme ho po celé ploše dřevěnou stěrkou. Bramboráky smažíme po obou stranách dozlatova. Hotové bramboráky můžeme ozdobit lžící bílého jogurtu.