Zelenina na másle s jasmínovou rýží recept
Lehké jídlo, které vás zasytí a na váze to určitě nepoznáte. Jeho příprava nezabere mnoho času a ocení jej zejména milovníci zeleniny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- rýže – jasmínová
- koření – Kari
- 1 - 2 ks bio cuketa
- 2 ks bio - velká mrkev
- 2 ks celerová nať
- 1 – 2 ks sladká červená bio paprika
- 1 ks kuchyňská cibule
- arašídy
- sůl
- ředkvičky
- černý pepř – mletý
- sušený koriandr
- čerstvé máslo
- sušený medvědí česnek
Způsob přípravy
Jasmínovou rýži si nasypeme do mísy a přilijeme studenou vodu. Promícháme a vodu slijeme.
Poté si nalijeme do hrnce vodu, osolíme ji a uvedeme do varu. Přidáme jasmínovou rýži, okořeníme maličko kari kořením a vaříme. Během vaření několikrát promícháme.
Zeleninu si opláchneme a nakrájíme. Na pánev si dáme dva kousky másla a necháme rozehřát. Přisypeme cuketu, mrkev, ředkvičky a zlehka osmahneme. Přilijeme trochu vody a dusíme. Okořeníme.
Později vmícháme červenou papriku, celerovou nať a kuchyňskou cibuli. Přihodíme pár arašídů a promícháme. Zeleninu dusíme, tak dlouho, až bude měkká podle našeho přání.
Rýži slijeme, nandáme na talíř, přidáme zeleninku a můžeme servírovat. Dobrou chuť.