Sdílet:

Zelňačka recept

Monika K.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření50 minPočet porcí4 porce

Zelňačka je velmi dobrá polévka. Trochu pracnější, ale výsledek mile překvapí.
(celý recept)

Zelňačka je velmi dobrá polévka. Trochu pracnější, ale výsledek mile překvapí....

Ingredience receptu

  • 2 – 3 ks červená kuchyňská cibule
  • slunečnicový olej
  • voda
  • cukr krupice
  • černý pepř – mletý
  • 1 ks rajčatový protlak
  • uzená paprika
  • smetana ke šlehání 31%
  • drcený kmín
  • vepřová žebírka
  • bazalka
  • bujón
  • bíle zelí
  • nové koření
  • kari koření
  • 2 ks dunajská klobása
  • bobkový list


Způsob přípravy

Na oleji si osmahneme nasekanou červenou cibulku. Přisypeme uzenou papriku, vložíme pokrájené zelí a osladíme ho. Přilijeme vodu a dochutíme potřebným kořením. Vaříme.

Poté vložíme vepřová žebírka,na kolečka nakrájenou dunajskou klobásu a bujón.

Vyklepneme rajský protlak. Jeli potřeba, doplníme vodu. Vaříme do změknutí. Žebírka vyndáme, okrájíme a maso vrátíme do hrnce.

Hotovou polévku vypneme a přilijeme vysokoprocentní sladkou smetanu ke šlehání. Nandáme na talíř a ozdobíme bazalkou. Podáváme s čerstvým pečivem. Dobrou chuť.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zelňačka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zelňačka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Zelňačka


×