Sdílet:

Zelňačka recept

Monika K.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření50 minPočet porcí4 porce

Zelňačka je velmi dobrá polévka. Trochu pracnější, ale výsledek mile překvapí.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 – 3 ks červená kuchyňská cibule
  • slunečnicový olej
  • voda
  • cukr krupice
  • černý pepř – mletý
  • 1 ks rajčatový protlak
  • uzená paprika
  • smetana ke šlehání 31%
  • drcený kmín
  • vepřová žebírka
  • bazalka
  • bujón
  • bíle zelí
  • nové koření
  • kari koření
  • 2 ks dunajská klobása
  • bobkový list


Způsob přípravy

Na oleji si osmahneme nasekanou červenou cibulku. Přisypeme uzenou papriku, vložíme pokrájené zelí a osladíme ho. Přilijeme vodu a dochutíme potřebným kořením. Vaříme.

Poté vložíme vepřová žebírka,na kolečka nakrájenou dunajskou klobásu a bujón.

Vyklepneme rajský protlak. Jeli potřeba, doplníme vodu. Vaříme do změknutí. Žebírka vyndáme, okrájíme a maso vrátíme do hrnce.

Hotovou polévku vypneme a přilijeme vysokoprocentní sladkou smetanu ke šlehání. Nandáme na talíř a ozdobíme bazalkou. Podáváme s čerstvým pečivem. Dobrou chuť.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zelňačka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zelňačka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Zelňačka
For Gastro 2022


×