Krevety ve vinné omáčce s nudlemi recept
Krevety ve vinné omáčce s nudlemi jsou snadno a rychle připravené, kopr jim dodá nečekanou, ale výbornou chuť.
Ingredience receptu
- 2 snítky čerstvého kopru
- 250 g krevet
- 3 lžíce másla
- 200 ml bílého suchého vína
- 1 lžička hladké mouky
- 1 limetka
- 2 lžíce olivového oleje
- 150 g širokých nudlí
- sůl
- mletý pepř
Způsob přípravy
Na pánvi na lžíci másla a lžíci oleje restujeme krevety za stálého míchání asi 3 až 4 minuty, až dostanou barvu. Během toho k nim přidáme špetku soli, pepře a lžíci limetkové šťávy. Nudle mezitím uvaříme podle návodu na obalu.
Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo ve lžíci oleje, přidáme hladkou mouku a krátce ji opražíme. Nyní přidáme víno a nadrobno nasekaný kopr. Přivedeme k varu, přidáme krevety a zvolna vaříme ještě 1 až 2 minuty. Podle potřeby dochutíme kořením, přidáme k vařeným nudlím a zlehka promícháme.