Kandované ovoce recept
Nevyhazujte kůru z citronů a pomerančů. Vyrobte si kandované ovoce, které můžete jen tak mlsat, nebo jej použít od pečení či pudingů. Pozor, ale na kvalitu ovoce, musí se jednat o chemicky neošetřené ovoce, nejlépe v bio kvalitě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 hrnek cukru,
- kůra ze 2 pomerančů,
- kůra ze 2 citrónů
Způsob přípravy
Vyberte zdravé neomlácené kusy citrusů, důkladně je omyjte a oloupejte. Z kůry odstraňte všechny zbytky ovoce.
Nakrájejte kůru na malinkaté kousíčky. Kůru vložte do hrnce, zalijte vodou. Povařte po dobu 10 minut a poté slijte vodu. Kůru propláchněte a znovu v čisté vodě povařte 10 minut a sceďte, aby se co nejvíce snížila hořkost ovoce.
Kůru nechte okapat a zvažte ji. Odvažte si stejné množství cukru, jako je kůry. Obojí vložte do hrnce a zalijte malým množstvím vody. Přiklopené vařte zhruba jednu hodinu, dokud kůra nezesklovatí. Míchejte a případně podlijte ještě vodou.
Kůru sceďte, rozložte na plech a nechte několik dní dobře proschnout.