Medailonky v hořčičné omáčce recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Medailonky v hořčičné omáčce jsou jemné a pikantní zároveň. Třeba k bramborám pečeným v troubě.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g vepřové panenky
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce olivového olej
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • špetka soli
  • špetka mletého pepře


Způsob přípravy

Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na medailonky silné asi 1 cm. Lehce je rukou naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.

Do vyšší pánve nalijeme olej a medailonky na něm opečeme z každé strany asi 2 minuty. Pak je odložíme na talíř a do pánve se zbylým olejem nasypeme hladkou mouku. Za stálého míchání mouku krátce osmažíme, potom ji zalijeme vodou a přidáme hořčici. Podle potřeby omáčku osolíme a opepříme. Vaříme do zhoustnutí, asi 5 minut, je-li třeba, přidáme vodu.

Nakonec do omáčky rozmícháme máslo, přidáme medailonky a už jen krátce prohřejeme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Medailonky v hořčičné omáčce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu medailonky hořčičné omáčce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Medailonky v hořčičné omáčce

Kde najít informace



×