Medailonky v hořčičné omáčce recept
Medailonky v hořčičné omáčce jsou jemné a pikantní zároveň. Třeba k bramborám pečeným v troubě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g vepřové panenky
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce olivového olej
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- špetka soli
- špetka mletého pepře
Způsob přípravy
Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na medailonky silné asi 1 cm. Lehce je rukou naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.
Do vyšší pánve nalijeme olej a medailonky na něm opečeme z každé strany asi 2 minuty. Pak je odložíme na talíř a do pánve se zbylým olejem nasypeme hladkou mouku. Za stálého míchání mouku krátce osmažíme, potom ji zalijeme vodou a přidáme hořčici. Podle potřeby omáčku osolíme a opepříme. Vaříme do zhoustnutí, asi 5 minut, je-li třeba, přidáme vodu.
Nakonec do omáčky rozmícháme máslo, přidáme medailonky a už jen krátce prohřejeme.