Cibulová omáčka na těstoviny recept
Cibulová omáčka na těstoviny je pikantní a jemná zároveň. Můžete si ji dát na špagety, nebo na jiné těstoviny, které máte rádi.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 červená cibule
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 1 červená paprika
- 80 g strouhaného sýra
- 200 ml smetany na vaření
- sůl
- mletý černý pepř
- kurkuma
- zelená petrželka
Způsob přípravy
V kastrole na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli až zesklovatí. Přidáme na kousky nakrájenou papriku, rajčatový protlak, špetku soli, pepře a kurkumy, promícháme a krátce restujeme.
Nyní vše zalijeme smetanou a za občasného míchání pod pokličkou omáčku dusíme asi 10 minut. Po této době zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, podle chuti přidáme sůl nebo koření a nakonec nastrouhaný sýr a petrželku. Už jen prohřejeme, až se sýr roztaví.
Hotovou, ještě horkou omáčkou přelijeme připravené uvařené těstoviny.