Pórková omeleta recept
Pórková omeleta je přirozeně bezlepkové jídlo a její nespornou výhodou je to, že se může podávat teplá i studená. Teplou můžeme podávat s vařenými brambory politými máslem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 mladé pórky
- 1 malá cibule
- 6 vajec
- 3 stroužky česneku
- 40 g šunky
- rostlinný olej
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Na pánvi zahřejeme trochu oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Když cibule zesklovatí, přidáme na tenké proužky nakrájený pórek a společně dusíme ještě pár minut. Ke konci do pánve přidáme na kostičky nakrájenou šunku a už jen krátce opečeme.
Mezitím v misce rozšleháme vejce se solí a pepřem. Přidáme k nim vychladlou pórkovou směs a vše dobře promícháme.
Na pánvi zahřejeme trochu oleje, nalijeme na ni vaječnou směs a zvolna smažíme omeletu asi 5 minut. Pak ji opatrně obrátíme a osmažíme druhou stranu.
Kromě vařených brambor jsou k této omeletě také skvělé brambory pečené v troubě posypané nasekanou čerstvou pažitkou.