Thajská dýňová polévka recept
Thajská dýňová polévka je skvělá na zahřátí ve studených sychravých dnech. Je hustá, pikantní a báječně nás zasytí.
Ingredience receptu
- 1,5 kg oloupané a nahrubo nasekané dýně
- 4 lžičky slunečnicového oleje
- 650 ml zeleninového vývaru
- 1 nasekaná chilli paprička
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 5 cm snítka citronové trávy
- 3 až 4 lžíce thajské červené kari pasty
- limetková šťáva - k dochucení
- cukr - k dochucení
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Thajská dýňová polévka je skvělá na zahřátí ve studených sychravých dnech. Je hustá, pikantní a báječně nás zasytí. V troubě předehřáté na 200 stupňů opečeme v pekáčku nahrubo nakrájenou dýni s polovinou slunečnicového oleje. Pečeme asi 30 minut, až dýně změkne a zbarví se dohněda. Do většího hrnce nalijeme zbytek oleje, zahřejeme, přidáme lehce naklepanou snítku citronové trávy, strouhaný zázvor a nakrájenou cibuli. Restujeme několik minut, až cibule změkne.
Nyní vmícháme kari pastu, asi po 1 minutě přidáme pečenou dýni, zeleninový vývar a kokosové mléko. Vše přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Po této době vyndáme z polévky citronovou trávu a polévku necháme vychladnout. Po vychladnutí vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Znovu polévku ohřejeme a dochutíme ji cukrem, solí, pepřem a limetkovou šťávou. Na talíři posypeme polévku špetkou nasekané chilli papričky. Můžeme podávat s čerstvým nebo opečeným pečivem.
Komentáře Thajská dýňová polévka
Může být dobrá.