Thajská dýňová polévka recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí6 porcí

Thajská dýňová polévka je skvělá na zahřátí ve studených sychravých dnech. Je hustá, pikantní a báječně nás zasytí.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1,5 kg oloupané a nahrubo nasekané dýně
  • 4 lžičky slunečnicového oleje
  • 650 ml zeleninového vývaru
  • 1 nasekaná chilli paprička
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 5 cm snítka citronové trávy
  • 3 až 4 lžíce thajské červené kari pasty
  • limetková šťáva - k dochucení
  • cukr - k dochucení
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Thajská dýňová polévka je skvělá na zahřátí ve studených sychravých dnech. Je hustá, pikantní a báječně nás zasytí. V troubě předehřáté na 200 stupňů opečeme v pekáčku nahrubo nakrájenou dýni s polovinou slunečnicového oleje. Pečeme asi 30 minut, až dýně změkne a zbarví se dohněda. Do většího hrnce nalijeme zbytek oleje, zahřejeme, přidáme lehce naklepanou snítku citronové trávy, strouhaný zázvor a nakrájenou cibuli. Restujeme několik minut, až cibule změkne.

Nyní vmícháme kari pastu, asi po 1 minutě přidáme pečenou dýni, zeleninový vývar a kokosové mléko. Vše přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Po této době vyndáme z polévky citronovou trávu a polévku necháme vychladnout. Po vychladnutí vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Znovu polévku ohřejeme a dochutíme ji cukrem, solí, pepřem a limetkovou šťávou. Na talíři posypeme polévku špetkou nasekané chilli papričky. Můžeme podávat s čerstvým nebo opečeným pečivem.


Komentáře Thajská dýňová polévka

Lidka   5.7.2023 - 05:08

Může být dobrá.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Thajská dýňová polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Thajská dýňová polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu thajská dýňová polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Thajská dýňová polévka

Kde najít informace



×