Cuketové cannelloni recept
Těstoviny z tohoto receptu jsou vyrobené z cukety a celý pokrm splňuje požadavky raw stravování. Cuketové cannelloni jsou lehké a bez masa. Naplněné jsou totiž spoustou rajčat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 větší zelené cukety
- 3 rajčata
- 6 sušených rajčat
- ½ citronu
- 1 stroužek česneku
- hrst čerstvé bazalky
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce slunečnicových semínek
- 1 lžička javorového sirupu
- 2 lžíce vody
- 2 lžičky sušeného lahůdkového droždí
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného rozmarýnu nebo snítka čerstvého
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Cukety umyjeme a za pomoci škrabky je nakrájíme na tenké dlouhé plátky. Rajčata umyjeme, zbavíme stopky a na co nejjemněji nakrájíme.
Do vyšší nádoby vymačkáme polovinu citronu, přidáme nakrájená čerstvá i sušená rajčata, očištěný a rozpůlený česnek, všechno koření, olej, sirup, droždí, sůl, pepř a 2 lžíce slunečnicových semínek. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
Vzniklou směs naplníme do cuketových pásků, zarolujeme a servírujeme posypané zbytkem semínek.