Cibulová polévka od babičky recept
Cibulová polévka od babičky přijde k chuti vždycky. Nejvíce ale po náročném večeru, pak je to to nejlepší co si můžeme dát.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 l masového vývaru
- 3 střední cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 plátky chleba
- mletý černý pepř
- sůl
- 100 ml bílého vína
- 1 lžička cukru
- 30 g másla
Způsob přípravy
V hrnci rozpustíme máslo a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Restujeme ji asi 5 minut, pak k ní přidáme utřený česnek a lžičku cukru. Vše opékáme ještě tak dlouho, dokud cibule nezačne hnědnout. Pak ji zalijeme horkým masovým vývarem, a vše vaříme dalších 15 minut.
Hotovou polévku podle chuti osolíme a opepříme a dolijeme ji bílým vínem. Plátky chleba nasucho opečeme v topinkovači a nakrájíme na kostky.
Polévku podáváme horkou s chlebovými krutony.