Staročeská houbová omáčka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Dary lesa jsou výborné i v sušené formě, a právě sušené houby jsou základem pro tuto výbornou tradiční omáčku. Podávat se dá s masem, nebo samotná s čerstvým chlebem.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 50 g sušených hub
  • 500 ml vody
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • pár kapek citronové šťávy
  • sůl
  • špetka mletého hřebíčku
  • trocha cukru


Způsob přípravy

Houby propláchneme a asi na půl hodiny namočíme do vody, aby nabobtnaly. Poté houby slijeme, nakrájíme nadrobno a nálev uchováme na později.

Ve středně velkém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a umícháme jíšku. Necháme ji krátce opéct, aby “chytla barvu” a pak ji zředíme vodou, přidáme houby a nálev, který jsme si odložili.

Směs osolíme, přidáme pár kapek citronové šťávy, ochutíme špetkou hřebíčku, cukru a provaříme asi 20 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Staročeská houbová omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Staročeská houbová omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu staročeská houbová omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Staročeská houbová omáčka

Kde najít informace



×