Ořechový moučník recept
Ořechový moučník se hodí k odpolední kávě, na snídaní k čaji, nebo dětem na svačinu do školy. Je vláčný, můžete ho i polít třeba čokoládovou polevou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 340 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 150 g smetanového jogurtu
- 150 g cukru krupice
- 2 vejce
- 50 g změklého másla
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. V míse ušleháme vejce s cukrem a s máslem do pěny. Pak postupně přidáváme jogurt, ořechy a nakonec mouku smíchanou s kypřícím práškem. Stále mícháme, až dostaneme hladké těsto.
Do formy vyložené pečícím papírem těsto nalijeme a a v předehřáté troubě ho pečeme přibližně 45 až 60 minut. Nakonec zjistíme špejlovou zkouškou, zda je moučník všude propečený a necháme ho vychladnout.