Cizrnový salát s tuňákem recept
Cizrna je u nás neprávem opomíjená luštěnina. Cizrnový salát s tuňákem je zdravé a syté jídlo, můžeme ho podávat jako předkrm nebo s pečivem jako výbornou svačinu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 plechovka tuňáka v oleji
- 3 vejce natvrdo
- 150 g cizrny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- l lžíce jablečného octa
- 1 lžička hnědého cukru
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Cizrna je u nás neprávem opomíjená luštěnina. Cizrnový salát s tuňákem je zdravé a syté jídlo, můžeme ho podávat jako předkrm nebo s pečivem jako výbornou svačinu. Cizrnu zalijeme studenou vodou a necháme ji přes noc nabobtnat. Druhý den vodu slijeme, cizrnu propláchneme a v čerstvé vodě ji uvaříme do měkka (přibližně 1 hodinu). Do velké mísy nasypeme uvařenou cizrnu. Olej z tuňákové konzervy smícháme ve zvláštní misce s octem, solí a cukrem.
Cibuli nakrájíme nadrobno, utřeme česnek a oboje přidáme do mísy k cizrně. Kousky tuňáka na pánvi jen trochu prohřejeme. Do mísy s cizrnou přidáme nadrobno pokrájená vejce a kousky prohřátého tuňáka. Lehce promícháme a nakonec zalijeme připravenou zálivkou z oleje. Můžeme hned podávat.