Řízky z patizonu recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí6 porcí

Řízky z patizonu jsou skvělou variantou pro ty, kdo mají raději zeleninu než maso. Je to jeden z mnoha způsobů jak připravit tuto netradiční zeleninu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 malé patizony
  • sůl
  • 2 vejce
  • hladká mouka
  • 40 ml mléka
  • strouhanka
  • rostlinný olej


Způsob přípravy

Řízky z patizonu jsou skvělou variantou pro ty, kdo mají raději zeleninu než maso. Je to jeden z mnoha způsobů jak připravit tuto netradiční zeleninu. Podáváme je s bramborovou kaší nebo s vařenými brambory. Patizony nakrájíme na centimetrové plátky a osolíme je z obou stran. Chvíli je necháme stát a „vypotit“.

Pak je otřeme do papírové utěrky, připravíme si misku s moukou, misku s vejci rozšlehanými v mléce a misku se strouhankou. Připravené plátky obalíme v trojobalu jako klasický řízek z masa. Na rozpáleném oleji pak patizonové řízečky osmažíme po obou stranách dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Řízky z patizonu recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Řízky z patizonu.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Řízky patizonu .
Hledat podobné recepty na internetu jako Řízky z patizonu


×