Cmunda po kaplicku recept
Suroviny 3 porce 500 g brambor 100 –120 g hrubé mouky 3 stroužky česneku 120 ml horkého mléka 2 vejce sůl pepř majoránka 300 g uzeného masa olej na smažení Tento recept najdete v nové kuchařce! Naše chalupářská kuchařka obsahuje 150 receptů včetně tohoto. Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více ho
Podobné recepty jako Cmunda po kaplicku
Salko řezy recept
1 plech Těsto: 3 vejce 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1 hrnek vlažné vody 0,5 hrnku oleje 3 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu Náplň: 1 plechovka karamelového Salka 250 g másla Poleva: čokoláda na vaření Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutr
Podobné recepty jako Salko řezy
Pečený králík podle babičky recept
Pečený králík podle babičky. Maso z králíka je jemné, ale často ztrácí na šťavnatosti. Tomu můžeme jednoduše předejít, když králíka prošpikujeme pořádnou dávkou slaniny. Ideální přílohou je knedlík a zelí. A taky jedno orosené na dobré trávení. 4,6 (7×) Zdenek59. 0 názorů. 105 min.
Podobné recepty jako Pečený králík podle babičky
Honzovy buchty (jemné a vláčné) recept
Jak zabalit plněné buchty nebo koláče. Vršky buchet potřeme olejem a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C asi 25 minut. Tento čas je pouze orientační. Po upečení můžeme potřít rozpuštěným máslem či pocukrovat. TIP Čím naplnit buchty a koláče - oblíbené recepty.
Podobné recepty jako Honzovy buchty (jemné a vláčné)
Špenátová polévka ( rychlovka ) recept
1 cibule 1 lžíce sádla 1,5 l vývaru (vody) 1 mražený špenát (protlak) česnek (podle chuti) sůl pepř 2 vejce 50 g uzené slaniny 80 ml smetany 12% Tento recept najdete v nové kuchařce! Naše kuchařka 2 obsahuje 150 receptů včetně tohoto. Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou při
Podobné recepty jako Špenátová polévka ( rychlovka )
Španělské ptáčky recept
Španělské ptáčky. Španělský ptáček patří mezi oblíbené české hotovky. Dušený závitek z roštěnky, naplněný uzeninou, sterilovanou okurkou, párkem a vajíčkem, zalitý omáčkou, nepochází ze Španělska, jak by mohl název působit. Podává se s rýží nebo knedlíky. 4,8 (15×) toprecepty.cz. 28 názorů.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky
Nejlepší pepřová omáčka nejen k panence recept
Tip 1: U omáčky je potřeba být opravdu trpělivý, ačkoliv se to nezdá, ke správnému výsledku se dojde pomalým vařením a na přípravu budete potřebovat minimálně 15 minut. Tip 2: Omáčku je nejlepší připravovat v pánvi, ve které jste opékali maso, omáčka bude mít o to silnější chuť. Uvařeno.
Podobné recepty jako Nejlepší pepřová omáčka nejen k panence
Paella valenciana – autentický recept, který můžete ...
Vše vyndejte z pánve a nechte stranou. Do pánve vsypte čerstvé a zelené fazolky, rajčata a česnek a osmažte je dozlatova. Přidejte scezené namočené fazole, zalijte 2,5 litry vody a na mírném stupni vařte 10 minut.
Podobné recepty jako Paella valenciana – autentický, který můžete ...
Utopenci vyzkoušený nálev recept
Nálev z vody, octa, soli, cukru a koření svařím a nechám vychladnout. Do vychladlého sliji lák z 1 sklenice okurek (okurky se spotřebují při nakládání jak do špekáčků, tak mezi cibuli okolo špekáčků do nálevu). Taktéž sliji do nálevu lák z obou 0,7 l sklenic červených kapií, které také použijeme a s
Podobné recepty jako Utopenci vyzkoušený nálev
Chilli con carne – jednoduchý recept podle Jamieho Olivera ...
V široké vysoké pánvi nebo v kastrolu rozehřejte olivový olej a přihoďte nasekanou zeleninu. Přihoďte mleté chilli, římský kmín a skořici. Osolte a opepřete a restujte asi 7 minut, průběžně míchejte. Poté přidejte červenou papriku nakrájenou na kostičky, slité fazole, sekaná rajčata a 1 plechovku vo
Podobné recepty jako Chilli con carne – jednoduchý podle Jamieho Olivera ...
Křupavé zelňáčky recept
Vytvoříme kouli, zabalíme ji do folie a dáme alespoň na 30 minut do lednice. Na náplň nejprve na prkénku nahrubo nakrájíme kysané zelí. Na rozpáleném oleji osmažíme kostky slaniny a následně necháme v tuku zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme k ní zelí, kmín a asi 5 minut dusíme na otevřené pánvi.
Podobné recepty jako Křupavé zelňáčky
Klasické palačinky recept
Klasické palačinky. Klasické, jemné a tenké palačinky podle snadného receptu plníme na sladko nebo na slano. Palačinky jsou rychle připravené i usmažené, vhodné k naplnění či zapékání. 9. 5.
Podobné recepty jako Klasické palačinky
Velikonoční bochánky recept
Těsto přikryjeme a dáme do tepla vykynout. Po vykynutí ho zamícháme a necháme ještě jednou vzejít. Z těsta uděláme 2 bochánky, každý dáme na pekáč s pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme půl hodiny vykynout. Do bochánku střihneme křížek, potřeme ho rozšlehaným vejcem a dáme péci na1 90°C na
Podobné recepty jako Velikonoční bochánky
Svíčková na smetaně recept
Svíčková na smetaně. Královna českých omáček, která má více možností přípravy i dochucování. Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k tradičním svátečním jídlům, často je považována za složitou, ale tento prověřený recept vás přesvědčí o ...
Podobné recepty jako Svíčková na smetaně
Základní jednoduchý recept na bramborový salát
Přes kolečko se síťkou na krájení protlačte brambory a vejce do velké mísy. Přidejte všechnu zeleninu, hořčici, majonézu a zakysanou smetanu. Opatrně promíchejte a osolte a opepřete podle chuti. Salát dejte odležet přes noc do lednice, získá tím svou typickou chuť. Základní jednoduchý recept na bram
Podobné recepty jako Základní jednoduchý na bramborový salát
Vepřový paprikáš recept
Postup přípravy. Připravíme maso a cibuli, vše nakrájím na kostky. Na sádle orestuji cibuli do hněda, přidám maso a chvilku restuji. Potom přidám mletou papriku a ostatní koření (pepř, nové koření, bobkový list) a sůl. Přidám protlak a podliji vodou nebo vývarem (cca 0,5 l). Pozvolna vařím.
Podobné recepty jako Vepřový paprikáš
Buřtguláš – recept na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Nakonec vmíchejte rozemnutou majoránku, případně dochuťte šplíchancem octa. Podávejte s dobrým kváskovým chlebem. PRIMA TIP: V základu buřtguláše můžete orestovat i čerstvou papriku nakrájenou na kostičky. Dodá to výslednému jídlu výraznější paprikovou chuť. Buřtguláš – recept na klasiku, jak ji mám
Podobné recepty jako Buřtguláš – na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Bramborová polévka (bramboračka) recept
Bramborová polévka (bramboračka) Klasické bramboračky jsou žádané hlavně během chladnějších dnů, kdy je kromě oběda můžeme podávat i jako teplou večeři. Hustá a silná bramborová polévka je plná zeleniny. Její skvostnou chuť doplníme přidáním sušených hub. 4. 11.
Podobné recepty jako Bramborová polévka (bramboračka)
Lívance recept
Lívance. Klasické kynuté lívance jistě znáte. V tomto receptu odpadá smažení na tuku. Lívance na sucho, nazývané někde "vdolky" jsou výborná alternativa smažené pochoutky. Jednoduchý recept zvládnou začátečníci. Lívance jsou skvělé s džemem, jogurtem nebo čerstvým ovocem. 4,9 (59×) Betina. 48 názorů
Podobné recepty jako Lívance
Recept na drožďové knedlíčky do polévky
Přisypte rozdrobené droždí a za stálého míchání ho nechte rozpustit – vznikne jakási kašička. Pak směs nechte vychladnout. Směs zahustěte moukou, strouhankou, osolte, vmíchejte vejce a případně nakrájené bylinky. Tvarujte knedlíčky nebo nočky, vkládejte do mírně vroucí polévky a vařte asi 5 minut. R
Podobné recepty jako Recept na drožďové knedlíčky do polévky
Jehněčí kýta na česneku recept
Jehněčí kýta na česneku. Jehněčí maso je maso pro gurmány. Je jemné a má svou specifickou vůni. Skvěle se k němu hodí rozmarýn, nebo také jalovec a nové koření. Pečení si zabere čas, ale odměnou nám bude rozpadající se maso. Dobrou chuť. 4,8 (13×) misza. 16 názorů.
Podobné recepty jako Jehněčí kýta na česneku