Bramborový salát s opečenou slaninou podle Pohlreicha recept
Tento salát připravený podle receptu Zdeňka Pohlreicha je skvělým doplňkem ke grilovanému masu. Chuťové buňky ale potěší i mimo grilovací sezónu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g brambor
- 4 červené cibule
- 4 jarní cibulky
- 16 plátků anglické slaniny
- 3 lžíce nasekané hladkolisté petržele
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 lžička pepře
- Dresink:
- 4 lžíce dijonské hořčice
- 4 lžíce červeného vinného octa
- 3 lžíce medu
- 6 lžic majonézy
Způsob přípravy
Brambory pečlivě vydrhneme a uvaříme ve slupce. Trvá to o něco déle, než když jsou na kousky. Necháme je vychladnout, oloupeme a nakrájíme na větší kostky nebo kolečka.
V míse smícháme brambory, na kolečka nakrájenou cibuli i jarní cibulku, nasekanou petrželku a dochutíme solí a pepřem.
Na pánvičce svaříme do hustého sirupu javorový sirup a pepř. V misce promícháme hořčici, ocet, med, majonézu, přidáme sůl, pepř a brambory. Salát necháme vychladit.
Slaninu opečeme na pánvi, potřeme směsí javorového sirupu a pepře, naaranžujeme ji na salát a podáváme.