Bramborový salát s opečenou slaninou podle Pohlreicha recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Tento salát připravený podle receptu Zdeňka Pohlreicha je skvělým doplňkem ke grilovanému masu. Chuťové buňky ale potěší i mimo grilovací sezónu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g brambor
  • 4 červené cibule
  • 4 jarní cibulky
  • 16 plátků anglické slaniny
  • 3 lžíce nasekané hladkolisté petržele
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžička pepře
  • Dresink:
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • 3 lžíce medu
  • 6 lžic majonézy


Způsob přípravy

Brambory pečlivě vydrhneme a uvaříme ve slupce. Trvá to o něco déle, než když jsou na kousky. Necháme je vychladnout, oloupeme a nakrájíme na větší kostky nebo kolečka.

V míse smícháme brambory, na kolečka nakrájenou cibuli i jarní cibulku, nasekanou petrželku a dochutíme solí a pepřem.

Na pánvičce svaříme do hustého sirupu javorový sirup a pepř. V misce promícháme hořčici, ocet, med, majonézu, přidáme sůl, pepř a brambory. Salát necháme vychladit.

Slaninu opečeme na pánvi, potřeme směsí javorového sirupu a pepře, naaranžujeme ji na salát a podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bramborový salát s opečenou slaninou podle Pohlreicha recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborový salát opečenou slaninou podle pohlreicha .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborový salát s opečenou slaninou podle Pohlreicha
For Gastro 2022


×