Hovězí krk recept
Toto maso je patří do skupiny hovězí přední a Francouzi ho nazývají bourguignon. Vždyť právě z tohoto kousku masa se připravuje slavné, pomalu dušené hovězí po burgundsku! Hovězí krk je kvalitní kus masa, který se hodí pro dušení, pomalé vaření, ale i na steaky. Vyzkoušejte recept na hovězí maso se zelím.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g hovězího krku
- 1 cibule
- 100 g anglické slaniny
- 250 g kysaného zelí
- 1 středně velké jablko
- 1 lžička cukru
- 1 lžička drceného pepře
- ½ lžičky kmínu
- 1 lžíce oleje
- sůl
Způsob přípravy
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli restujeme. Pak přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji krátce osmahnout.
Maso nakrájíme na větší kostky nebo plátky, přidáme ho do pánve, zprudka ho orestujeme, aby se zatáhlo, pak snížíme plamen, maso podlijeme, osolíme, opepříme, přidáme kmín a dusíme téměř doměkka.
Kysané zelí lehce vyždímeme, nakrájíme, přidáme k masu, ochutíme cukrem a dusíme. Krátce před koncem dušení přidáme najemno nastrouhané jablko.
Jako přílohu volíme opečené brambory nebo pečivo.