Sdílet:

Hovězí krk recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Toto maso je patří do skupiny hovězí přední a Francouzi ho nazývají bourguignon. Vždyť právě z tohoto kousku masa se připravuje slavné, pomalu dušené hovězí po burgundsku! Hovězí krk je kvalitní kus masa, který se hodí pro dušení, pomalé vaření, ale i na steaky. Vyzkoušejte recept na hovězí maso se zelím.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g hovězího krku
  • 1 cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 250 g kysaného zelí
  • 1 středně velké jablko
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička drceného pepře
  • ½ lžičky kmínu
  • 1 lžíce oleje
  • sůl


Způsob přípravy

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli restujeme. Pak přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji krátce osmahnout.

Maso nakrájíme na větší kostky nebo plátky, přidáme ho do pánve, zprudka ho orestujeme, aby se zatáhlo, pak snížíme plamen, maso podlijeme, osolíme, opepříme, přidáme kmín a dusíme téměř doměkka.

Kysané zelí lehce vyždímeme, nakrájíme, přidáme k masu, ochutíme cukrem a dusíme. Krátce před koncem dušení přidáme najemno nastrouhané jablko.

Jako přílohu volíme opečené brambory nebo pečivo.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hovězí krk recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí krk.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí krk .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí krk

Kde najít informace



×