Sirup z jablečného moštu recept
Hotový sirup nalijeme do zavařovacích lahví, zavíčkujeme a zavaříme (85 °C/25 minut). Poznámka autorky receptu Z červené řepy dělám sirupy malinový, jahodový a višňový, z jablečného moštu zase citronový, meruňkový nebo ananasový, popř. nechám bez příchutě vonět jablíčky.
Podobné recepty jako Sirup z jablečného moštu
Jablečný rosol z moštu recept
Postup přípravy. Strouhaná jablka, připravovaná k zavaření do sklenic (na štrudl) se nad miskou vymačkají, nacpou do sklenic. Zbylý mošt přecedíme, odvážíme nebo změříme půllitrem a s pomocí cukru, želírovacího přípravku dle vlastního výběru a s přidáním kyseliny citronové podle návodu uvaříme jable
Podobné recepty jako Jablečný rosol z moštu
Zavařené maso na dovolenou
1. Maso dáme po kouscích do umytých zavařovacích sklenic. Do každé sklenice dáme malou lžičku soli a 1,5 dcl vody. Pokud máme kousek kůže, dáme na maso. Vytvoří se pak chutný rosol. Ale pokud není, nemusí být. Sklenice zavřeme a zavařujeme 2,5 hodiny při 100 °C. 2. Je to rychlá příprava, a maso je v
Podobné recepty jako Zavařené maso na dovolenou