Marináda na krkovici recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí4 porce

Proč vůbec maso před tepelnou úpravou předem nakládat? Marinováním povýšíte chuť masa na další level, a také zvýšíte jeho křehkost a jemnost. Základem marinády by měl být olej, do nějž lze přidat například bylinky dle chuti. O zkřehnutí masa se postará kyselá složka marináda, kterou může být ocet nebo citronová šťáva. Kde by byla přílišná křehkost masa nežádoucí, tam lze tuto ingredienci vynechat.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 65 ml olivového nebo slunečnicového oleje
  • 65 ml balzamikového octa
  • 4 stroužky česneku
  • 2 větvičky čerstvého rozmarýnu nebo 2 lžičky sušeného
  • 1 lžíce třtinového cukru


Způsob přípravy

Do plastové misky nalijeme olej a balzamikový ocet. Tento druh octa se vyrábí z vinných hroznů a má krásnou tmavou barvu a výraznou chuť. Přisypeme cukr a vše zamícháme.

Dále do misky přidáme nalámané větvičky rozmarýnu nebo sušené koření. Česnek oloupeme a plochou stranou nože jednotlivé stroužky zmáčkneme. Uvolní se tím aroma i chuť česneku. Přisypeme ho do marinády a opět vše promícháme.

Nyní už stačí jen maso vložit do misky, marinádou ho potřít ze všech stran, na 2 hodiny uložit do chladu, a poté ho upravit dle vybraného receptu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Marináda na krkovici recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Marináda na krkovici.
Nebo hledejte podobné podle části názvu marináda krkovici .
Hledat podobné recepty na internetu jako Marináda na krkovici


×