Pizza s máslovou dýní recept
Pizza s máslovou dýní a s šalvějí je křupavá a pikantní. Podle tohoto receptu můžete upéci jednu pizzu o průměru 30 cm.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 1 lžíce droždí
- 1 1/2 lžíce soli
- 3 1/2 hrnku horké vody
- 7 1/2 hrnku polohrubé mouky
- náplň:
- 1 malá máslová dýně
- 15 listů šalvěje
- čerstvý sýr Ricotta
- 1/4 hrnku strouhaného sýra Parmigiano Reggiano
- olivový olej
- 2 stroužky česneku
- několik snítek tymiánu
- sůl
Způsob přípravy
Pizza s máslovou dýní a s šalvějí je křupavá a pikantní. Podle tohoto receptu můžete upéci jednu pizzu o průměru 30 cm. Do misky s horkou vodou nasypeme droždí a za stálého míchání dřevěnou lžící přidáváme mouku a sůl. Hotové těsto zakryjeme a necháme ho 2 hodiny kynout. Po této době uložíme těsto do ledničky nejméně na 3 hodiny, nejlépe přes noc. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Plech na kterém budeme pizzu péct necháme půl hodiny před pečením v předehřáté troubě. Chladné těsto posypeme kukuřičnou moukou aby se nelepilo, a pomocí prstů taháním vytvoříme placku o průměru 30 cm. Placku pak přeneseme opatrně na předehřátý plech.
Dýni oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na malé plátky. Položíme je na jiný, čistý a olejem vymazaný plech a v předehřáté troubě je pečeme 20 minut. Mezitím oloupeme a nakrájíme česnek a smícháme ho s trochou olivového oleje. Těsto na plechu potřeme touto česnekovou směsí, tenkou vrstvou sýru Ricotta, posypeme ho tymiánem a na něj položíme plátky opečené dýně. Nakonec vše posypeme strouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Mezitím osmažíme listy šalvěje v trošce olivového oleje (asi 5 minut). Hotovou pizzu vytáhneme z trouby a polijeme ji zálivkou z oleje a šalvěje.