Zeleninový bujon v prášku recept

Dana F.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření8 minPočet porcí1 porce

Připravte si doma zdravý bujon do polévky. Postačí vám k tomu zbytky kořenové zeleniny co doma najdete. Můžete ale použít i mrkvovou nať, listy z ředkviček a kedluben, nebo také košťály.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g cibule,
  • 50 g pórku,
  • 150 g mrkve,
  • 150 g celeru,
  • 300 g rajčat,
  • 1/2 svazku petrželové nati,
  • 100 g soli


Způsob přípravy

Zeleninu důkladně opláchněte ale neloupejte. Zeleninu osušte a vložte do mixéru a rozsekejte na jemnou směs.

Směs vyjměte z robota a vmíchejte do ni všechnu sůl. Připravte si plech na pečení a vyložte ho pečícím papírem. Potřete papír směsí a vložte do trouby a nechte po dobu 8 hodin sušit při 75 stupních. Jedenkrát za hodinu troubu krátce vyvětrejte, ať může odejít vlhkost.

Po usušení směs ještě jednou rozmixujte v robotu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zeleninový bujon v prášku recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zeleninový bujon v prášku.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zeleninový bujon prášku .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zeleninový bujon v prášku

Kde najít informace



×