Telecí roláda pečená v alobalu recept
Telecí roláda pečená v alobalu je nejlepší s domácí bramborovou kaší. Koření a bylinky do náplně můžeme obměňovat podle vlastní chuti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g mletého drůbežího masa
- 750 g telecí kýty
- 1 vejce
- 1 střední cibule
- 3 lžíce strouhanky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce nasekané zelné pažitky
- sůl
- mletý černý pepř
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Z telecího masa připravíme velký plát který důkladně naklepeme a okořeníme solí a pepřem. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Náplň připravíme smícháním mletého masa s utřeným česnekem, pažitkou, nastrouhanou cibulí, vejcem a strouhankou. Směs nakonec osolíme opepříme.
Na plát masa doprostřed položíme připravenou a důkladně promíchanou náplň. Maso pevně svineme a ovážeme potravinářským provázkem. Nyní roládu neprodyšně zabalíme do olejem potřeného alobalu.
Ve spodní části trouby pak pečeme roládu v předehřáté troubě asi 40 až 50 minut. Z upečené rolády odstraníme provázek a můžeme ji nakrájet na jednotlivé porce.