Telecí roláda pečená v alobalu recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Telecí roláda pečená v alobalu je nejlepší s domácí bramborovou kaší. Koření a bylinky do náplně můžeme obměňovat podle vlastní chuti.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g mletého drůbežího masa
  • 750 g telecí kýty
  • 1 vejce
  • 1 střední cibule
  • 3 lžíce strouhanky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce nasekané zelné pažitky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • rostlinný olej


Způsob přípravy

Z telecího masa připravíme velký plát který důkladně naklepeme a okořeníme solí a pepřem. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

Náplň připravíme smícháním mletého masa s utřeným česnekem, pažitkou, nastrouhanou cibulí, vejcem a strouhankou. Směs nakonec osolíme opepříme.

Na plát masa doprostřed položíme připravenou a důkladně promíchanou náplň. Maso pevně svineme a ovážeme potravinářským provázkem. Nyní roládu neprodyšně zabalíme do olejem potřeného alobalu.

Ve spodní části trouby pak pečeme roládu v předehřáté troubě asi 40 až 50 minut. Z upečené rolády odstraníme provázek a můžeme ji nakrájet na jednotlivé porce.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Telecí roláda pečená v alobalu recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu telecí roláda pečená alobalu .
Hledat podobné recepty na internetu jako Telecí roláda pečená v alobalu

Kde najít informace



×