Září
Sezónní recepty: Září. Babí léto je tady - skončila úmorná vedra, ale počasí pořád láká k procházkám. Využijte toho a nasbírejte si poslední houby na zimu. S chladnějšími dny přichází ke slovu skořice a voňavé koláče ze švestek, jablek i hrušek. A samozřejmě z dýně, ze které můžete uvařit i tu ...
Podobné recepty jako Září
Můj tradiční guláš s paprikou recept
1,60 g. Sacharidy. 103,50 g. Cibuli nejdříve oloupeme a pokrájíme. Ve velkém hrnci rozpálíme sádlo, v něm osmahneme cibuli, přidáme maso, mletou sladkou a pálivou papriku a vše krátce osmahneme. Směs zalijeme vývarem, přidáme pokrájenou papriku, koření a sůl a pod pokličkou dusíme na mírném ohni dom
Podobné recepty jako Můj tradiční guláš s paprikou
Tradiční koláče recept
1 sáček sušeného droždí nebo 25 gr čerstvého droždí 85 gr cukru + 1 pytlíček vanilkového cukru 1/4 litru sojového či jiného rostlinného mléka Náplň: Čerstvé ovoce: švestky meruňky borůvky rybíz ostružiny jablka - ta můžou být mírně povařená povidla "tvarohová" náplň: 250 gr dobrého rostlinného jogur
Podobné recepty jako Tradiční koláče
Tradiční chléb recept
Postup přípravy. Do nádoby dáme vodu a sůl a přisypeme smíchanou mouku s droždím. Program na základní chléb, propečení dle chuti, ale střední je dobré. Pokud přidáte semínka, tak až po základním zamíchání.
Podobné recepty jako Tradiční chléb
„Vánoční tradice“: Medové perníčky recept
Postup přípravy. Příprava těsta: 30 minut. Příprava před pečením: 45 minut. Pečení 5-6 minut/plech. Zdobení: to už nechám na vás. Cena: 95,-.
Podobné recepty jako „Vánoční tradice“: Medové perníčky
Tradiční focaccia recept
Suroviny: mouka hladká, droždí, olej olivový, sůl, olivy černé, rajče sušené, voda. Droždí rozdrobíme do misky a zalijeme vlažnou vodou. Postupně zapracováváme mouku, aby vzniklo hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme….
Podobné recepty jako Tradiční focaccia
Tradiční paštikové koření recept
Postup přípravy Dnes už není třeba si koření doma mlít (tlouct v hmoždíři), všechna se dají pohodlně koupit mletá kromě paštik jsem si zvykla je používat i na obyčejné vaření, tím zmizel problém s odstraňováním vyvařených kuliček, listů apod.
Podobné recepty jako Tradiční paštikové koření
Tradiční ořechové brownies
Tradiční ořechové brownies. Tradiční ořechové brownies Zdroj: kuchařka Kurz domácího pečení. 19x. Hutné, dekadentní, naprosto návykové a navíc nesmírně jednoduché na přípravu – co jiného si od receptu na brownies přát? Zkuste i některou z méně typických variací. 1 porce.
Podobné recepty jako Tradiční ořechové brownies
Šči – tradiční ruská polévka se zelím a hovězím masem ...
Šči – tradiční ruská polévka se zelím a hovězím masem. Šči – tradiční ruská polévka se zelím a hovězím masem Zdroj: iStock. 9x. Je spoustu důvodů, proč si zamilovat právě tuto zelňačku původem z Ruska. Je opravdu sytá, takže směle nahradí hlavní chod.
Podobné recepty jako Šči – tradiční ruská polévka se zelím a hovězím masem ...
Tradiční velikonoční šoldra
60 min 7 porcí. Tato tradiční velikonoční delikatesa - velikonoční šoldra - je oblíbená především ve Slezsku. V podstatě se jedná o kynuté těsto na chléb plněné slaninou, uzenou plecí, párky, ale třeba i klobásou. Těsto můžete naplnit jakýmkoliv masem, které máte rádi.
Podobné recepty jako Tradiční velikonoční šoldra
Tradiční italské lasagne
Výborný recept, ale většinou přidávám více zeleniny : na cibuli osmahnu maso, přidám nakrájenou zeleninu (mrkev, cukety, rajčata …), ochutím rajčatovým protlakem, kořením, (oregano, rozmarýn), osolím a opepřím. Přiliju 125 ml vývaru z kostky a 125 ml červeného vína.
Podobné recepty jako Tradiční italské lasagne
Medovník tradiční recept
470 g hladké mouky + 4 lžíce na posypání. 165 g třtinového moučkového cukru. 180 g másla. 65 g vajec. 2 lžičky jedlé sody. 8 zarovnaných lžic medu. 2 lžíce smetany. 2 lžíce jogurtu (bílého) 1 lžička kakaa (nemusí být, ale hodí se, když máme moc světlé těsto)
Podobné recepty jako Medovník tradiční
Tradiční jablečný koláč
Jako první si připravíme těsto. Smícháme mouku, 2 lžíce cukru, špetku soli, Heru a 8 lžic vody a zapracujeme na těsto. Rozdělíme na 2 silnější placky a necháme v ledničce odležet 2 hodiny ( pokud nestíháte, i hodinka bude stačit :-))) 2. Omyjeme si citron, nastrouháme si z něj kůru a vymačkáme šťávu
Podobné recepty jako Tradiční jablečný koláč
Tradiční guláš z hovězí kližky
Tradiční guláš z hovězí kližky Zdroj: archiv Pražské řeznictví. 10x. Pro přípravu dobrého guláše potřebujete jen správný kus masa a hodně cibule. Ta se dlouhým dušením téměř rozvaří a guláš krásné zahustí bez použití mouky. Plnou chuť doladí koření, česnek a trochu protlaku. V jednoduchosti je prost
Podobné recepty jako Tradiční guláš z hovězí kližky
Pasta e fagioli – tradiční italský kotlík těstovin s fazolemi
Typické chudé jídlo z italského venkova, které zasytí kombinací pár surovin. Krátké těstoviny se perfektně obalí omáčkou a drobné fazole s nimi překvapivě dobře souzní. Vaří ho Carmela v druhém dílu Kmotra, když s Vitem začali žít ve skromném bytě na 10. avenue v New Yorku. Vito pracuje v obchodě Ge
Podobné recepty jako Pasta e fagioli – tradiční italský kotlík těstovin s fazolemi
Torta di Nocciole Piemontese – tradiční italský dort z ...
Torta di Nocciole Piemontese – tradiční italský dort z lískových oříšků. V druhém díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut připravil Zdeněk Pohlreich společně s cukrářem Danielem Combim luxusní dort z lískových oříšků. Právě jedny z nejkvalitnějších se pěstují v italské oblasti Piemonte, v dortu se
Podobné recepty jako Torta di Nocciole Piemontese – tradiční italský dort z ...
Stracciatella – tradiční římská polévka s vajíčkem
Stracciatella – tradiční římská polévka s vajíčkem Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD. 6x. Ano, většina z nás si při tomhle slově vybaví zmrzlinu nebo jogurt, ale této typické římské polévce patří označení „strakatá“ či „cancourkatá“ prapůvodně. A nevztahuje se k čokoládě, ale k vajíčkům.
Podobné recepty jako Stracciatella – tradiční římská polévka s vajíčkem
Okurkový salát
Okurky očistíme, pečlivě omyjeme, osušíme a nakrájíme nebo nastrouháme na kolečka. Do zakysané smetany přidáme podle chuti cukr, citronovou šťávu, sůl, pepř a kopr. Vše důkladně promícháme. Kolečka okurek upravíme v míse a přelijeme koprovým dresinkem.
Podobné recepty jako Okurkový salát
Tvarožník – dokonalý recept na tradiční český moučník ...
Troubu předehřejte na 170 °C, pekáček (30 x 20 cm) vymažte máslem. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh a zlehka ho přimíchejte do tvarohového těsta. Vlijte ho do připraveného pekáče, uhlaďte povrch a pečte v předehřáté troubě 1 hodinu, až zpevní. Troubu neotvírejte, jen ji vypněte a po 30 minutách pootevř
Podobné recepty jako Tvarožník – dokonalý na tradiční český moučník ...
Originální recept na falafel z cizrny
1 porce 60 minut izraelská Suroviny cizrna (sušená) 450 g cibule 1 ks česnek 3 stroužky hladká mouka (pokud je potřeba) 2–3 lžíce římský kmín 2 a 1/2 lžičky mletý koriandr 1 a 1/2 lžičky olej 250 ml kajenský pepř špetka čerstvě namletý pepř sůl 2 lžičky
Podobné recepty jako Originální na falafel z cizrny
Grissini – recept na tradiční italské tyčinky
Nechte je ještě 30 minut kynout. Troubu předehřejte na 200 ° C a tyčinky pečte 15 minut dozlatova. Nechte je zchladnout. Plátky špeku či prosciutta rozkrojte napůl a spolu s lístky špenátu je omotejte kolem tyčinek. Grissini – recept na tradiční italské tyčinky Zdroj: Neplecha na plechu.
Podobné recepty jako Grissini – na tradiční italské tyčinky