Holandský řízek recept
Holandský řízek podáváme nejčastěji s bramborovou kaší politou rozpuštěným máslem. Někdo ho má rád i s tatarskou omáčkou a vařenými brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g prorostlého vepřového masa
- 60 g tvrdého sýra (eidam apod.)
- sůl
- mletý černý pepř
- 5 lžic hladké mouky
- 5 lžic strouhanky
- 1 vejce
- rostlinný olej na smažení
Způsob přípravy
Vepřové maso dobře umeleme na masovém strojku.
Vybraný sýr nastrouháme nahrubo.
Oboje smícháme v míse, okořeníme mletým pepřem a podle chuti osolíme. Je-li třeba, přidáme lžíci vody a důkladně vše promícháme.
Mokrýma rukama vytvarujeme z těsta placičky, které obalíme postupně v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.
Připravené holandské řízky usmažíme ve vyšší pánvi v rozpáleném oleji dozlatova. Zdroj foto: Facebook.com
Komentáře Holandský řízek
Udělala jsem z kuřecího masa, aby jídlo bylo lehčí. Bylo též moc dobré.