Zdeněk Pohlreich

Torta di Nocciole Piemontese – tradiční italský dort z lískových oříšků

Moje hodnocení
7x

V druhém díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut připravil Zdeněk Pohlreich společně s cukrářem Danielem Combim luxusní dort z lískových oříšků. Právě jedny z nejkvalitnějších se pěstují v italské oblasti Piemonte, v dortu se z nich používá oříšková mouka, ořechová pasta a také čokoláda s oříšky.

1 porce
90 minut
italská

Těsto

Krém

Postup přípravy

  1. V robotu našlehejte bílky a postupně k nim přimíchejte cukr. Jakmile vznikne pěna, začněte přilévat žloutky.
  2. V misce promíchejte ořechovou mouku s hladkou moukou a práškem do pečiva. Přidejte moučkový cukr. Sypké suroviny pak po částech ručně vmíchejte k pěně. Hotové těsto vlijte do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Pečte zhruba 45 minut v troubě rozehřáté maximálně na 170 °C.
  3. Než se korpus upeče, připravte krém. Mléko a smetanu vlijte do rendlíku a zahřejte.
  4. V misce promíchejte žloutek s cukrem a přilijte malé množství zahřáté smetany s mlékem, aby se cukr dobře rozpustil. Vše nalijte zpět do rendlíku ke zbytku mléka a smetany. Opět jen část tohoto krému smíchejte s čokoládou a rozmixujte ponorným mixérem. Pak přidejte zbytek tekutiny a stoprocentní lískovou pastu. Znovu rozmixujte a nechte vychladnout v lednici.
  5. Hotový vychlazený korpus ozdobte krémem z lednice a posypte rozpůlenými lískovými ořechy.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty