Letní pomazánka s ředkvičkami recept
Letní pomazánka s ředkvičkami namazaná na čerstvý domácí chleba je pochoutka. Nemáte-li chuť na pečení, klidně pomazánkou namažte plátky chleba z pekárny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 12 ředkviček
- 250 g jemného plnotučného tvarohu
- 1 jarní cibulka
- 1 stroužek českého česneku
- mletý barevný pepř
- sůl
- 1 malá salátová okurka
Způsob přípravy
Deset důkladně omytých ředkviček nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme špetku soli, promícháme a necháme je 20 minut odstát. Pak přebytečnou tekutinu vymačkáme.
Do misky k ředkvičkám přidáme tvaroh, na jemno nakrájenou zelenou cibulku i s natí, utřený česnek a špetku pepře.
Dobře promícháme, mažeme na plátky chleba, ozdobíme tenkými plátky okurky a zbylých ředkviček a nakonec posypeme na jemno nakrájenou pažitkou.