Velikonoční nádivka bez masa recept
Velikonoční nádivka bez masa přijde vhod především vegetariánům, ale i těm, co maso nemusí mít pokaždé.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 7 plátků bílého toustového chleba
- 100 ml sladké smetany
- 100 ml mléka
- 2 vejce
- 1 lžíce másla
- zelená petrželka
- čerstvé mladé kopřivy
- sůl
- mletý černý pepř
- špetka sušené majoránky
- kukuřičná strouhanka
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Smícháme smetanu s mlékem a rozpuštěným máslem, přidáme špetku soli, pepře a majoránky. Zalijeme tím na kousky nakrájený toustový chleba, přidáme dva žloutky, nadrobno nasekanou petržel a mladé kopřivy a promícháme.
Nakonec do nádivky zvolna vmícháme tuhý sníh ze dvou bílků. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a připravenou nádivku do něho rozprostřeme. V předehřáté troubě ji upečeme dozlatova.
Velikonoční nádivku podáváme samotnou, třeba s kyselou okurkou, nebo ji použijeme jako skvělou přílohu k masu.