Velikonoční nádivka bez masa recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Velikonoční nádivka bez masa přijde vhod především vegetariánům, ale i těm, co maso nemusí mít pokaždé.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 7 plátků bílého toustového chleba
  • 100 ml sladké smetany
  • 100 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžíce másla
  • zelená petrželka
  • čerstvé mladé kopřivy
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • špetka sušené majoránky
  • kukuřičná strouhanka


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Smícháme smetanu s mlékem a rozpuštěným máslem, přidáme špetku soli, pepře a majoránky. Zalijeme tím na kousky nakrájený toustový chleba, přidáme dva žloutky, nadrobno nasekanou petržel a mladé kopřivy a promícháme.

Nakonec do nádivky zvolna vmícháme tuhý sníh ze dvou bílků. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a připravenou nádivku do něho rozprostřeme. V předehřáté troubě ji upečeme dozlatova.

Velikonoční nádivku podáváme samotnou, třeba s kyselou okurkou, nebo ji použijeme jako skvělou přílohu k masu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Velikonoční nádivka bez masa recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Velikonoční nádivka bez masa.
Nebo hledejte podobné podle části názvu velikonoční nádivka bez masa .
Hledat podobné recepty na internetu jako Velikonoční nádivka bez masa


×