Angreštový salát recept
Salát nemusí být jen ze zeleniny. V létě jsou oblíbené také ovocné saláty, třeba z angreštu. Angrešt má jemně nakyslou chuť a salát z tohoto ovoce se podává na sladko, posypaný moučkovým cukrem a politý smetanou a sirupem z malin. Křupavost dodají salátu nasekané ořechy a tahle dobrota, která se servíruje jako dezert, chutná malými velkým strávníkům.
Ingredience receptu
- 600 g zralého angreštu
- 50 g moučkového cukru
- 50 ml malinového sirupu
- 150 ml smetany na vaření
- 30 g vlašských ořechů nebo kešu
Způsob přípravy
Angrešt očistíme, umyjeme a lehce rozmačkáme. Nasypeme ho do misky.
Ovoce posypeme moučkovým cukrem, polijeme malinovým sirupem, smetanou a promícháme.
Hotový salát ozdobíme nasekanými ořechy a podáváme.