Vepřové ražniči recept
Vepřové ražniči je jedno z jídel, které můžeme připravovat v létě na zahradě na grilu. Jako přílohu doporučujeme sezónní čerstvé saláty.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g vepřové kýty
- 2 cibule
- 1 zelená paprika
- 150 g slaniny
- 4 lžíce oleje
- 1 lžička sladké papriky
- špetka pepře
- sojová omáčka
- sůl
Způsob přípravy
V míse smícháme olej s trochou sojové omáčky, mletou paprikou a špetkou soli a pepře. Vepřové maso nakrájíme na plátky asi 3x3 cm, přidáme ke koření do mísy a dobře promícháme.
Slaninu nakrájíme na kousky 2x2 cm, stejně tak i papriku. Cibuli nakrájíme na kolečka. Na grilovací jehly nebo na špejle napichujeme střídavě kousky masa, slaniny, papriky a cibule. Hotové špejle ještě potřeme zbytkem oleje a pečeme na plechu v troubě nebo na roštu na grilu. Pro větší jedlíky můžeme jako přílohu přidat vařené brambory. Fotografie: Facebook.com