Grilovaný chřest recept
Grilovaný chřest je rychlé, dobré a zdravé jídlo. V létě, při posezení na zahradě u grilu si pochutnejte nejen na grilovaném mase, ale i na chřestu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g chřestu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
Způsob přípravy
Grilovaný chřest je rychlé, dobré a zdravé jídlo. V létě, při posezení na zahradě u grilu si pochutnejte nejen na grilovaném mase, ale i na chřestu. Gril si zahřejeme na vysokou teplotu. Z chřestu uřízneme tvrdé dolní konce, nebo je rozklepneme paličkou. Chřestové stonky ze všech stran potřeme olivovým olejem a osolíme je.
Také grilovací rošt potřeme olejem, než na něj naskládáme chřestové výhonky. Grilujeme je krátce, přibližně 4 minuty, ale nezapomeňme je obracet, aby se propekly rovnoměrně. Můžeme je podávat hned jak trochu vychladnou.