Zeleninová polévka s tortellini a bílými fazolemi recept
Zeleninová polévka s tortellini a bílými fazolemi nám nahradí celé jídlo. Tato sytá a zdravá zeleninová polévka s plněnými těstovinami se hodí jak k obědu tak i k večeři.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 balení sýrových tortellini
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce nasekané bazalky
- 1/2 hrnku nakrájené mrkve
- 1 plechovka naložených rajčat s česnekem
- 1/2 hrnku nakrájeného celeru
- 1 plechovka naložených bílých fazolí
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 lžička prolisovaného česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 30 g strouhaného parmezánu
- sůl
Způsob přípravy
Zeleninová polévka s tortellini a bílými fazolemi nám nahradí celé jídlo. Tato sytá a zdravá zeleninová polévka s plněnými těstovinami se hodí jak k obědu tak i k večeři. Do hrnce nalijeme olej a zahřejeme na střední teplotu.Pak přidáme nakrájený celer, česnek a mrkev a restujeme za stálého míchání 8 minut. Nyní přidáme nadrobno nakrájené zelené cibulky a dobře promícháme.
Krátce osmahneme a pak do hrnce přidáme vývar, naložené fazole a rajčata i s nálevem a nasekanou bazalku. Polévku přivedeme k varu a přidáme tortellini. Snížíme teplotu a zvolna vaříme asi 4 minuty, až jsou těstoviny uvařené. Hotovou polévku podle chuti osolíme a jednotlivé porce ozdobíme nastrouhaným parmezánem.