Vegan miso ramen recept
Nudle ramen jsou tradicí japonské tradiční kuchyně, můžete se s nimi setkat jak na oběd tak na večeři. Tato polévka vás nikdy nepřestane nudit, protože má tisíce variací, záleží jen na vás jaký topping použijete. Zároveň je polévka velmi zdravá. Stačí přidat restované tofu nebo tempeh zakápnout pikantní omáčkou a posypat nasekaným koriandrem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 bal japonské nudle ramen
- 3 polévkové lžíce miso pasty
- 800 ml vody
- 4 sušené houby shiitake namočené a na plátky nakrájené
- 1 lžíce japonských mořských řas Arame
- 1 polévková lžíce sezamového oleje
- 1 stroužek česneku
- 2 pan choi nebo zelená zelenina - nakrájíme na kousky
- 1 jarní cibulka - jemně nakrájená na plátky
- 1 polévková lžíce Umami chilli pasty nebo Umami zázvorové pasty
- 1 lžička praženého sezamového oleje
Způsob přípravy
Namočte 1 polévkovou lžíci arame podle pokynů na obalu. V samostatné misce namočte shiitake podle pokynů na obalu a odložte stranou.
V hrnci přiveďte k varu 800 ml vody, ve které uvaříte ramen nudle podle pokynů na obalu. Zceďte arame i shiitake, nakrájejte shiitake na tenké plátky. (Nechte si vodu z shiitake).
Na pánvi si rozehřejeme sezamový olej s česnekem, přidáme arame a nakrájené houby shiitake a orestujeme 1 minutu. Přidejte pak choi a celé to zalijete horkou vodou a zbylou vodou z hub shitake a vařte, dokud není vše měkké. Nakonec polévku dochuťte Umami chilli nebo zázvorovou pastou a vmícháme miso pastu.
Servírujte vložením nudlí na dno hluboké misky, přelijte vařenou zeleninou, jarní cibulkou a zbytkem polévky.