Hrachovo-jablečná polévka s mátou a křupavými slaninovými krutony recept
Luxusní polévka, která svou barvou jasně říká, jak moc je zdravá. Vyzkoušejte tuto netradiční kombinaci s jablkem a křupavými slaninovými krutony.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 jemně nasekaná cibule
- 2 stroužky česneku na jemno nasekané
- 400 ml jablečného moštu
- 400g mraženého hrášku
- 400ml kuřecího vývaru
- máta hrst listů, nasekané
- Krutóny:
- Na kostičky nakrájená pančeta
- Dva plátky chlebu
Způsob přípravy
Na velké pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli a špetku soli a restujeme 10 minut. Přidejte česnek a restujte další 2-3 minuty. Nalijte mošt a snižte teplotu o ½, poté přidejte mražený hrášek a kuřecí vývar. Vařte 2 minuty, poté přidejte mátu a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujte, dokud nebude zcela hladký.
Do studené pánve dejte pancettu a restujte, dokud nezačne chrumkat. Rozsekejte chleba na malé kousky a pak dejte do pánve. Restujte, dokud nebude strouhanka a slanina opravdu křupavá.
Polévku nalijeme do misek a posypeme křupavou strouhankou a slaninou.