Tvarohová vánočka nejlepší recept
Adéla S.
Jemně se rozplývá na jazyku a její chuť vás provede pohodovými vánoci. Nejlépe chutná namazaná s máslem a teplým kakaem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g mouka pšeničná polohrubá
- 125 g moučkový cukr
- 150 g máslo
- 3 ks vejce
- 250 g menší tvaroh tučný
- 60 ml mléko
- pokud chcete vánočku plést, mléko vynechte – zčásti či úplně, řiďte se tvárností těsta
- 2 PL rumu
- 1.5 bal tmavý kypřicí prášek do pečiva
- 1 bal vanilkový cukr
- 75 g rozinky
- 75 g ořechy lze nahradit mandlemi, nasekané
- citronová kůra
- z poloviny biocitronu
- tuk na vymazání formy
Způsob přípravy
Veškeré suroviny smíchejte dohladka dohromady a dejte do tukem vymazané formy. Pokud chcete můžete z něj uplést klasickou vánočku.
Dejte do předem vyhřáté trouby a pečte 45–50 minut na 175 °C.
Další recepty na Tvarohová vánočka nejlepší.
Hledat podobné recepty na internetu jako Tvarohová vánočka nejlepší