Tvarohová vánočka nejlepší recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí10 porcí

Jemně se rozplývá na jazyku a její chuť vás provede pohodovými vánoci. Nejlépe chutná namazaná s máslem a teplým kakaem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g mouka pšeničná polohrubá
  • 125 g moučkový cukr
  • 150 g máslo
  • 3 ks vejce
  • 250 g menší tvaroh tučný
  • 60 ml mléko
  • pokud chcete vánočku plést, mléko vynechte – zčásti či úplně, řiďte se tvárností těsta
  • 2 PL rumu
  • 1.5 bal tmavý kypřicí prášek do pečiva
  • 1 bal vanilkový cukr
  • 75 g rozinky
  • 75 g ořechy lze nahradit mandlemi, nasekané
  • citronová kůra
  • z poloviny biocitronu
  • tuk na vymazání formy


Způsob přípravy

Veškeré suroviny smíchejte dohladka dohromady a dejte do tukem vymazané formy. Pokud chcete můžete z něj uplést klasickou vánočku.

Dejte do předem vyhřáté trouby a pečte 45–50 minut na 175 °C.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Tvarohová vánočka nejlepší recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Tvarohová vánočka nejlepší.
Nebo hledejte podobné podle části názvu tvarohová vánočka nejlepší .
Hledat podobné recepty na internetu jako Tvarohová vánočka nejlepší

Kde najít informace



×