Vepřové maso na paprice recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Vepřové maso na paprice podávejte s knedlíkem nebo s dušenou rýží. Ani těstoviny by ale nemusely být špatné.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g libového vepřového masa
  • 250 ml zakysané smetany
  • 1 malá bílá cibule
  • sůl
  • sladká mletá paprika
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • rostlinný olej


Způsob přípravy

Maso nakrájíme na plátky, lehce ho naklepeme a osolíme ze všech stran. V kastrole na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí.

Nyní přidáme mletou papriku a plátky masa, podlijeme vodou a kastrol zakryjeme pokličkou. Maso zvolna dusíme za občasného zamíchání nebo podlití asi 10 až 15 minut doměkka.

Po této době maso vyndáme na prkénko a nakrájíme ho na nudličky. Do kastrolu k omáčce přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a za stálého míchání vše povaříme asi 2 až 3 minuty. Tyčovým mixérem omáčku rozmixujeme a podle chuti ji dosolíme. Do hotové omáčky nakonec přidáme masové nudličky a už jen prohřejeme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřové maso na paprice recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřové maso na paprice.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřové maso paprice .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřové maso na paprice


×