Vepřové maso na paprice recept
Vepřové maso na paprice podávejte s knedlíkem nebo s dušenou rýží. Ani těstoviny by ale nemusely být špatné.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g libového vepřového masa
- 250 ml zakysané smetany
- 1 malá bílá cibule
- sůl
- sladká mletá paprika
- 1,5 lžíce hladké mouky
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Maso nakrájíme na plátky, lehce ho naklepeme a osolíme ze všech stran. V kastrole na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí.
Nyní přidáme mletou papriku a plátky masa, podlijeme vodou a kastrol zakryjeme pokličkou. Maso zvolna dusíme za občasného zamíchání nebo podlití asi 10 až 15 minut doměkka.
Po této době maso vyndáme na prkénko a nakrájíme ho na nudličky. Do kastrolu k omáčce přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a za stálého míchání vše povaříme asi 2 až 3 minuty. Tyčovým mixérem omáčku rozmixujeme a podle chuti ji dosolíme. Do hotové omáčky nakonec přidáme masové nudličky a už jen prohřejeme.