Letní dýňová polévka s těstovinami a parmezánem recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Letní dýňová polévka s těstovinami a parmezánem je plná zelených bylinek. Je voňavá, rychle připravená a může klidně nahradit hlavní jídlo.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 6 hrnků kuřecího vývaru
  • 3 hrnky vody
  • 100 g italských těstovin
  • 2 hrnky nadrobno nakrájené cukety
  • 2 hrnky jemně nasekané žluté dýně
  • 1/2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1/2 lžičky nasekaného čerstvého oregana
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1 lžíce nasekané čerstvé bazalky
  • dýňová semena
  • svazek bazalkových lístků
  • 1/2 hrnku strouhaného italského parmezánu


Způsob přípravy

Letní dýňová polévka s těstovinami a parmezánem je plná zelených bylinek. Je voňavá, rychle připravená a může klidně nahradit hlavní jídlo. Do většího hrnce nalijeme vodu a kuřecí vývar a přivedeme k varu. Vložíme těstoviny a vaříme je 8 minut. Pak přidáme nakrájenou dýni, cuketu, petržel, bazalku, citronovou šťávu, tymián, pepř a oregano.

Snížíme teplotu a zvolna vaříme asi 4 minuty, až jsou těstoviny měkké. Osolíme podle chuti a na talíři posypeme strouhaným parmezánem a lístky bazalky. Můžeme ozdobit i dýňovými semínky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Letní dýňová polévka s těstovinami a parmezánem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu letní dýňová polévka těstovinami parmezánem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Letní dýňová polévka s těstovinami a parmezánem

Kde najít informace



×