Těstoviny se smetanovou omáčkou a špenátem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí2 porce

Těstoviny se smetanovou omáčkou a špenátem milovníci italských těstovin jistě ocení. Jsou smetanové jemné a lehce pikantní.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 150 g čerstvého špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 ml bílého vína
  • 1 limetka
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • těstoviny (fusili, penne apod.)


Způsob přípravy

Vybrané těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Na olivovém oleji nejprve ve vyšší pánvi krátce orestujeme utřený česnek. Lehce ho podlijeme vínem, přidáme zakysanou smetanu a za stálého míchání vše přivedeme k varu.

Špenátové listy přidáme do omáčky a povaříme je až zavadnou. Podle potřeby můžeme trochu podlít vínem. Když má omáčka správnou hustotu, podle chuti ji osolíme, opepříme a přidáme šťávu z limetky.

Do hotové omáčky přidáme uvařené těstoviny a promícháme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Těstoviny se smetanovou omáčkou a špenátem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu těstoviny smetanovou omáčkou špenátem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Těstoviny se smetanovou omáčkou a špenátem

Kde najít informace



×