Mandlové sušenky recept
Mandlové sušenky jsou křehké a lahodné. V chladnu nám nějakou dobu vydrží, trochu uleželé jsou možná ještě lepší.
Ingredience receptu
- 1 lžička mandlového extraktu
- 3/4 hrnku cukru krupice
- špetka prášku do pečiva
- sůl
- 1 vejce
- 2 1/4 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek změklého másla
- bílá cukrová poleva - na zdobení
- barevné cukrářské zdobení
Způsob přípravy
Mandlové sušenky jsou křehké a lahodné. V chladnu nám nějakou dobu vydrží, trochu uleželé jsou možná ještě lepší. Nejprve ušleháme cukr s máslem, pak přidáme vejce, mandlový extrakt a když ušleháme vše do pěny, postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem. Hladké těsto naplníme do lisu na cukroví a na vymazaný plech postupně vytlačujeme jednotlivé sušenky.
Sušenky pak v troubě předehřáté na 200 stupňů pečeme 6 až 8 minut. Po upečení je necháme vychladnout a pak je ozdobíme podle vlastních představ, třeba bílou citronovou polevou a barevným cukrářským zdobením.