Znojemská omáčka recept
Znojemská omáčka s kyselými okurkami a hovězím masem je nejchutnější s houskovými knedlíky. Ale je možné ji podávat třeba i s rýží.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 5 sterilovaných okurek
- 2 vejce natvrdo
- 1,5 lžíce hořčice
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Znojemská omáčka s kyselými okurkami a hovězím masem je nejchutnější s houskovými knedlíky. Ale je možné ji podávat třeba i s rýží. Na oleji krátce osmahneme cibulku, kterou jsme si nakrájeli nadrobno. Pak k ní přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a trochu podlijeme vodou.
Dusíme až je maso měkké. Potom do omáčky přidáme nakrájené okurky, nakrájená uvařená vejce a hořčici. Omáčku zamícháme a ještě chvilku povaříme.