Hamburger s kuřecím masem a s jalapeno recept
Hamburger s kuřecím masem a s jalapeno je pikantní a velmi chutný. Nakonec můžeme maso v žemli doplnit zeleninou či omáčkami podle vlastní chuti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 hamburgerové žemle
- 700 g mletého kuřecího masa
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky soli
- 2 utřené stroužky česneku
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1 malá cibule nasekaná nadrobno
- 1/4 hrnku nasekaného čerstvého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- šťáva z 1/2 limetky
- 1 paprička jalapeno bez semen, nadrobno nasekaná
- 1/3 hrnku strouhaného čedaru
- rostlinný olej podle potřeby
- další vhodné přísady podle vlastního uvážení:
- Guacamole nebo jiná omáčka
- zakysaná smetana nebo majonéza
- červená cibule
- zelený salát
- rajče
Způsob přípravy
Hamburger s kuřecím masem a s jalapeno je pikantní a velmi chutný. Nakonec můžeme maso v žemli doplnit zeleninou či omáčkami podle vlastní chuti. Předehřejeme si gril na střední teplotu a rošt potřeme rostlinným olejem. Ve velké míse smícháme mleté kuřecí maso se solí, pepřem, mletou paprikou, jalapeno, česnekem, cibulí, koriandrem, kmínem a čedarem.
Důkladně vše promícháme a ze směsi vytvoříme 4 hamburgery. Položíme je na připravený rošt do předehřátého grilu a grilujeme po každé straně 6 minut. Žemle rozkrojíme, naplníme připravenými přísadami a doprostřed položíme grilovaný kuřecí hamburger.