Smažený hermelín s anglickou slaninou recept
Smažený hermelín s anglickou slaninou podávejte s bramborovou kaší. I když vhodné jsou brambory v jakékoliv podobě. Někdo má rád hranolky, tak klidně i ty. K tomu nějaký dobrý dip.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 hermelíny
- 150 g anglické slaniny
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
- 1 vejce
- hladká mouka
- kukuřičná strouhanka
- olej na smažení
Způsob přípravy
Hermelíny příčně rozpůlíme a pak i podélně, takže dostaneme 8 půlkoleček. Každý kousek okořeníme z měkké strany solí, paprikou a pepřem a pevně ho obalíme plátkem anglické slaniny. Je-li potřeba, pomůžeme si spíchnutím párátkem.
Pak všechny kusy obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a nakonec v jemné kukuřičné strouhance. Ve vyšší vrstvě rostlinného oleje osmažíme hermelínové řízečky z obou stran dozlatova.